A General Press Könyvkiadó áprilisi újdonságai



AJÁNDÉK LETÖLTHETŐ KÖNYVJELZŐ!

Ebben a hónapban Volker Kutscher Halál a mulatóban, illetve Emma Stonex A Torony őre című könyvekhez készültünk könyvjelzővel. (A könyvjelzőt az alábbi linkről tudja letölteni és kinyomtatni.)

Letölthető könyvjelzők


Jeffrey Archer: Szem előtt

Jeffrey Archer: Szem előtt William Warwick nyomozót a csapata tagjaival egyetemben átirányították a Scotland Yard kábítószer-ellenes ügyosztályára. Elsőként azt a feladatot kapják, hogy fogják el Assem Rashidit, a hírhedt drogkereskedőt. A nyomozás előrehaladtával William új és régi ellenségekkel is szembekerül: felbukkan a régi osztálytársa, Adrian Heath, aki rendőrségi besúgóként kockáztatja az életét; és természetesen Miles Faulkner is újra színre lép, aki mindent megtesz, hogy a rendőrök – és különösképpen ősellensége, Warwick nyomozó – mindennapjait megkeserítse.
Miközben William csapata egyre közelebb kerül egy minden fogást ismerő bűnszövetkezet leleplezéséhez, olyan csapdát kell állítaniuk, amit sosem vennének észre, pedig szem előtt van…
Jeffrey Archer történetszövése mesteri; az Aki mer… című kötet folytatásában a megszokott fordulatokban gazdag módon meséli el William Warwick legújabb kalandjait.

Megjelenés: 2021. április 5.
Ár: 3990 Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: füles kartonált
Terjedelem: 312 oldal
ISBN: 978 963 452 477 9


line

David Baldacci: Megváltás

David Baldacci: Megváltás Decker épp a szülővárosában, az ohiói Burlingtonban tesz látogatást, amikor megkeresi egy férfi, Meryl Hawkins.
Egy elítélt gyilkos. Igazság szerint az első gyilkos, akit Decker rács mögé juttatott.
Most azonban, hogy kiengedték a börtönből, azt állítja, hogy ártatlan. Ezenkívül halálos beteg, és az az utolsó kívánsága, hogy Decker tisztázza a nevét.
A nyomozó jól emlékszik az ügyre, amelyet pár nap alatt felgöngyölített a társával: a törvényszéki bizonyítékok sziklaszilárdak voltak.
Ám amikor Hawkins holtan kerül elő, a fejében egy golyóval, Decker kételkedni kezd.
Vajon lehetséges lenne, hogy tizenhárom évvel korábban tévedett?

Megjelenés: 2021. április 12.
Ár: 4290 Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: füles kartonált
Terjedelem: 464 oldal
ISBN: 978 963 452 481 6


line

Volker Kutscher: Halál a mulatóban

Volker Kutscher: Halál a mulatóban 1932 júliusa. A berlini rendőrség zavarba ejtő rejtéllyel szembesül: egy halott férfit találnak egy mulató teherliftjében, aki minden valószínűség szerint vízbe fulladt. A felvonó azonban száraz. Talán máshol ölték meg, és a holttestét ideszállították? De akkor hogyhogy nem tűnt fel senkinek?
Az ügyet Gereon Rath felügyelő kapja meg, aki nemsokára arra a következtetésre jut, hogy a férfi egy sorozatgyilkos áldozata lett, és a nyomok a lengyel határ környékére vezetnek. Rath azonnal repülőre száll, és szeretett Berlinét elhagyva egy idegen, babonákkal teli világba csöppen. A helyiek eleve gyanakodva fogadják a fővárosból érkező nyomozót, aki mindenbe beleüti az orrát. Amikor pedig Rath egy több évtizede eltussolt gyilkosságra bukkan, mindenki ellene fordul. Azt azonban még ő sem sejti, hogy az egyre erősebb náci párttal is szembe kell szállnia, és ez akár az életébe is kerülhet…

Megjelenés: 2021. április 14.
Ár: 4990 Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: füles kartonált
Terjedelem: 576 oldal
ISBN: 978 963 452 522 6


line

Emma Stonex: A torony őre

Emma Stonex: A torony őre 1972 szilveszterének éjjelén egy csónak közeledik a Maiden-szikla világítótornyához, ellátmánnyal és a váltás személyzettel. A kikötésnél azonban senki sem várja őket. A torony ajtaját belülről bezárták, ám amikor betörik, a megrökönyödött emberek senkit sem találnak odabent: a három őrnek nyoma veszett. Az asztal megterítve áll – egy el nem fogyasztott vacsorához. A toronyőrök naplójában az utolsó bejegyzés egy tomboló viharról szól, pedig az égen egész héten egy felhő nem sok, annyi sem vonult át. A toronyban az összes óra nyolc negyvenötkor megállt.
Két évtizeddel később a toronyőrök házastársait egy újságíró látogatja meg, hogy kiderítse, mi állhat az eltűnés hátterében. Ahogy megismeri a feleségek elbeszéléseit és a férfiak utolsó heteit, rég eltemetett titkok kerülnek felszínre, és igazságok torzulnak hazugságokká, míg a múlt fel nem fedi, mi történt valójában.
A valós eseményeken alapuló történet egy igazán fordulatos, magával ragadó, feszültséggel teli regényben ölt testet.

Megjelenés: 2021. április 19.
Ár: 3690 Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: füles kartonált
Terjedelem: 336 oldal
ISBN: 978 963 452 479 3


line

UTÁNNYOMÁS ÚJ BORÍTÓVAL!


Jeffrey Archer: A tékozló lány

Jeffrey Archer: A tékozló lány Florentyna Rosnowskit már egészen kis kora óta egyetlen álom hajtja: ő szeretne lenni az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A célja elérésében számíthat az apja, a gazdag szállodalánc-tulajdonos támogatására is, egészen addig, amíg bele nem szeret a férfi ősellenségének a fiába, Richard Kane-be. Az apja minden kapcsolatot megszakít a vele, Florentyna azonban nem ismer lehetetlent. A saját okosságára, eltökéltségére és vasakaratára támaszkodva, a férje segítségével lassan felépíti a saját üzleti birodalmát, hogy aztán nekiálljon meghódítani a Fehér Házat is…
Jeffrey Archer ezúttal is gördülékeny, izgalmakban és meglepetésekben bővelkedő regényt írt. A Párbaj folytatása lebilincselő szerelmi és politikai történet, amelyben a két, egymás elveszejtésére felesküdött férfi, William Kane és Abel Rosnowski titáni küzdelme zajlik tovább a következő évtizedekben, új szereplőkkel.

Megjelenés: 2021. április 21.
Ár: 4490 Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: füles kartonált
Terjedelem: 552 oldal
ISBN: 978 963 452 485 4

line

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT


Catherine Anderson: Áfonyás-part

Catherine Anderson: Áfonyás-part Egy nő a férfiak világából
Erin De Laney mindig is rendőr akart lenni, a legsikeresebb a szakmájában, hogy az apja büszke legyen rá. A nagyvárost hátrahagyva azzal a reménnyel érkezik Mystic Creekbe, hogy a csendes vidéken ismét beleszeret a választott szakmájába. A tervei azonban hamar kudarcot vallanak. Amikor rájön, hogy a bűn megelőzésében nem, csak az utólagos igazságszolgáltatásban lehet szerepe, visszaadja a jelvényét, és kisvártatva a nagybátyja marhatenyésztő birtokán találja magát.

És egy férfi, aki a rezdülésekből is ért
A siket birtokvezető, Wyatt Fitzgerald egy múltbéli hibája miatt örökre lemondott arról, hogy valaha is társra találjon. Bár egyértelműen vonzódik Erinhez, mégsem akarja meghódítani a nő szívét. Pedig Erin legfőbb vágya, hogy közelebb kerüljön a jóképű cowboyhoz – csak azt kellene eldöntenie, hogy inkább nőies finomságával vagy a férfiakat is megszégyenítő erejével akarja elnyerni Wyatt rokonszenvét. Egyáltalán ki Erin De Laney valójában? Még ha vonakodik is Wyatt, talán épp ő a legmegfelelőbb ember arra, hogy felnyissa Erin szemét és szívét…

Megjelenés: 2021. április 20.
Ár: 4290 Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: füles kartonált
Terjedelem: 424 oldal
ISBN: 978 963 452 483 0

line

Ekönyv újdonságok


Chris Carter: A nevem: Halál

Chris Carter: A nevem: Halál Hét nappal az elrablása után holtan találnak egy húszéves nőt a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtér melletti elhagyatott területen. A lány testét úgy helyezték el, hogy a kinyújtott végtagjaival egy ötágú csillagot formázzon. Vajon rituális gyilkosság áldozata lett? A boncolás során kiderül, hogy a halála előtt kegyetlenül megkínozták. Ráadásul a gyilkos egy bizarr meglepetést is elrejtett a testben a rendőrség számára…
Alighogy Robert Hunter, a Los Angeles-i rendőrség különleges egységének a vezetője megkapja az esetet, egy újabb holttest kerül elő. Hunter tudja, hogy nincs sok ideje, mert a szörny már a következő áldozatára vadászik. Egy igazi ragadozót üldöz ugyanis, akinek a múltja sötét titkot rejt, és aki nem tudja leküzdeni a brutalitás és a gyilkolás iránti vágyát. Akinek a neve: Halál.


line

Ellery Lloyd: Képkockák

Ellery Lloyd: Képkockák Emmy Jackson mindig őszinte az instagramos követőivel. A gyerekeivel töltött napjainak minden egyes pillanatát megosztja velük, hiszen ő az az influenszer, aki mindig azt mondja, ami van. A szkeptikus férje azonban tökéletesen tudja, hogy a családjuk képkockákba szorított élete egy nagy hazugság. Csakhogy amíg Emmy a kenyérkereső, addig senki sem szólhat bele abba, hogyan teszi pénzzé a családi életüket. Amelyet Emmynek köszönhetően több millióan követnek nap mint nap.
És a követők közül egyvalaki megszállottan figyeli minden új posztját – mert szerinte Emmy egy olyan nő, akinek mindene megvan, ám semmit sem érdemel.
Egy izgalmas, megdöbbentően eredeti könyv egy influenszer anyukáról, akinek a sikere nemcsak a házasságát és a lelki békéjét fenyegeti, hanem az életét is...


line

Mary Jo Putney: Becstelen szerelem

Mary Jo Putney: Becstelen szerelem A becsületét vesztett férfinak már nincs mit féltenie…
1816, London, a Clanton-estély. A Királyi Haditengerészet tisztjeként Lucas Mandeville számtalan veszéllyel nézett már szembe, és hosszú éveket raboskodott, most mégis inkább egy lángoló gálya fedélzetén lenne, mint a bálteremben, ahol csak idő kérdése, hogy valaki felelősségre vonja a múltban meghozott döntéseiért.
Egy nő, aki képes szembenézni az őt megvetőkkel…
A sötét hajú szépség, Kendra Douglas mögött összesúgnak az egybegyűltek. A frissen elvált nő felbukkanása az estélyen felér egy botránnyal, pontosan ezért kéri táncra Lucas. És ezért segít a nőnek a későbbiekben, hogy az visszaszerezze a jó hírét és a szeretett fiát.
Ha ők együtt, ki ellenük?
Ahhoz azonban, hogy helyreállítsák a becsületüket, tapasztalt összeesküvők segítségére is szükségük van. A Jó útra tértek testvériségének legújabb kötetében két jobb sorsra érdemes ember egymásra találásáért izgulhatunk.


line

Brigitte Riebe: A remény napjai – Berlin nővérei 3.

Brigitte Riebe: A remény napjai – Berlin nővérei 3. Berlin, 1958. Florit gyermekkora óta csak egyvalami érdekli: a rajzolás. A legfiatalabb Thalheim lány mindig is lázadó szellem volt. Amikor azonban kézbe veszi a ceruzát, a színek életre kelnek a lelkében, hirtelen minden egyszerűvé válik, és úgy érzi, megtalálta a helyét az életben. Dacolva az apja terveivel a családi divatáruház helyett a berlini művészeti főiskolát választja. Ezzel azonban nem éri el a hőn áhított boldogságot, ugyanis az első nagy szerelme egyben az első nagy csalódást is jelenti számára, és a festés sem megy olyan könnyen, mint azt korábban elképzelte. De lehet, hogy a művészetének épp a saját megpróbáltatásaiból kell táplálkoznia?
Mindeközben a Kelet és Nyugat között húzódó politikai feszültségek nemcsak Németországot, hanem Flori családját is végérvényesen megosztják. Vajon van még remény Berlin számára? És egy vadóc lélek számára, hogy ráleljen az igaz hivatására és az igaz szerelemre?


line

Kövessen bennünket:


line

Sajtókapcsolat

Rózsa Luca
General Press Könyvkiadó

Telefon: (+36/1) 299-1031
E-mail: rozsa.luca@lira.hu





line

Vásárlás

Egyéni vásárlóknak
www.lira.hu

Kereskedelmi partnereknek
Líra Könyv-nagykereskedés

line

Ezt a hírlevelet azért kapja, mert Ön a Líra Könyv Zrt. központi adatbázisában szerepel. Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelünkről, azt itt teheti meg.

Kiadó: A General Press Könyvkiadó igazgatója
Sajtókapcsolat: rozsa.luca@lira.hu
1086 Budapest, Dankó u. 4–8.
Tel: (+36/1) 299-1031
Web: http://www.generalpress.hu