Marcia és Thomas Mitchell

Egy kém az iraki háború ellen


Fordította: Szieberth Ádám

A könyv alapján készült film Keira Knightley főszereplésével hamarosan a mozikban

Semmi nem veszélyesebb az igazságnál


KatharineGun, a brit titkosszolgálat munkatársa egy nap nehéz döntést hoz: szigorúan bizalmas információt juttat el a sajtónak egy amerikai–brit kémakcióról, amelynek célja, hogy megszerezzék az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazását a 2003-as iraki invázióhoz.
A könyv megírását alapos kutatómunka előzte meg, a szerzőpáros pedig lehengerlően meséli el ennek a bátor fiatal nőnek a történetét. A történet alapján készült filmet KeiraKnightley főszereplésével várhatóan a hazai mozikban is bemutatják.

„Katherine Gun az emberiesség hőse” (Sean Penn)




ISBN: 9789632939506
Terjedelem: 296 oldal
Méret: 125 x 200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 08.

Előrendelhető itt.

 




Oyinkan Braithwaite

Hugicám, a sorozatgyilkos


Fordította: Szieberth Ádám

A BOOKER-DÍJ 2019 döntős regénye vérbeli sötét komédia Afrikából arról, hogy a vér nem válik vízzé, hiszen sűrűbb annál – és nehezebben jön ki a szőnyegből…
Amikor egy este a húga, Ayoola kétségbeesett telefonja szakítja félbe a vacsoráját, Korede már tudja, mit várnak tőle: fehérítőszert, gumikesztyűt, kötélidegzetet és erős gyomrot. Ayoola ugyanis immár a harmadik pasiját intézte el „önvédelemből”, így Korede immár harmadszor takaríthat az ő halálosztó kishúga után. Alighanem a rendőrséghez kéne fordulnia, hiszen ezt diktálja a nigériai férfinép jól felfogott érdeke, de hát ő szereti a húgát, és, ahogy mondani szokás, első a család. Legalábbis addig, amíg Ayoola össze nem jön az orvossal, akivel Korede nővér együtt dolgozik a kórházban. Hiszen Korede már régóta szerelmes a doktorba, és nem szeretné úgy viszontlátni, hogy kés áll ki a hátából. De ha az egyiket meg akarja menteni, a másikat fel kell áldoznia…




ISBN: 9789632939469
Terjedelem: 280 oldal
Méret: 124 x 183 mm
Kötés: tábla, védő
Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 09.


Előrendelhető itt.

 




Park Dzsó-Szuk, Jon Szang-Ho

Vonat Puszánba – Zombiexpressz


Fordította: Németh Nikoletta

„Apa, ugye mindig velem leszel?”

A környezete által munkamániásnak, vérszívónak titulált alapkezelő, Szogu vonatra száll kislányával, hogy Puszanban találkozzon a volt feleségével. Egy azonosítatlan vírus terjedt el országszerte. Fertőzött emberek özönlik el az utcákat, akik megharapnak mindenkit, akit érnek, és elszabadul a zombijárvány. Szogu próbálja eljuttatni kislányát az egyetlen biztonságos városba, Puszánba.
Könyv egy apa kétségbeesett küzdelméről, akinek minden vágya, hogy megvédje lányát a Szöulból Puszánig tartó vonatút alatt.
A kultikussá vált koreai zombihorrorfilm regényesített változata végre magyarul!




ISBN: 9789632939025
Terjedelem: 224 oldal
Méret: 125 x 200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3699 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 13.


Előrendelhető itt.

 




Fayer Sándor

Ördögi kör


Az Ördögi kör katonai miliőfestése és szakmai fordulatai meggyőzhetnek minket arról, hogy Fayer Sándor története nem pusztán fikció. Ezt a regényt olyasvalaki írta, aki a közeget úgy ismeri, mint a tenyerét: benne mozog, évtizedeken keresztül erről szóltak a mindennapjai.
Főhőse, Tamás, ez a folyton bunyókba keveredő karrierkatona mindent megtesz azért, hogy a világ ne változtathassa meg. Csakhogy Afganisztán megcsavarja az embert… egy borzalmas élmény hatására Tamás rájön, ő amerikaivá akar lenni, célja a legendás Delta Force. De persze a mondás itt is áll: „Vigyázz, mit kívánsz!” Tamást újra és újra Afganisztánba vezénylik, s immár a tengerészgyalogság színeiben, és számot kell vetnie azzal, hogy immár egyetlen tizedmásodpercre sincs biztonságban az élete.
„Lecsupaszított, de rendkívül hatékony, olvasmányos a forma, pont amilyennek lennie kell, mert ebben a könyvben egy hasonló lendülettel megélt életről van szó. Többek közt ettől lesz az Ördögi körből az egyik legérdekesebb idén megjelent magyar regény.” (XXXXX)




ISBN: 9789632939940
Terjedelem: 224 oldal
Méret: 125 x 200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 14.


Előrendelhető itt.

 




Eddy de Wind

Auschwitz, végállomás

Egy túlélő naplója a haláltáborból


Fordította: Alföldy Mari

Eddy de Wind zsidó orvos önként jelentkezett abba a hollandiai gyűjtőtáborba, ahová édesanyját deportálták. Azt remélte, hogy így az asszonyt meg tudja menteni Auschwitztól, de tévedett. A táborban megismert szerelmével együtt 1943-ban őt is a haláltáborba vagonírozták.
Amikor a szovjet hadsereg közeledésének hírére a nácik 1944-ben elindították Németország felé az erőltetett meneteket, Eddy elrejtőzött, és a felszabadulás után ott maradt Auschwitzban ellátni a betegeket. Keresett egy ceruzát és egy jegyzetfüzetet, és írni kezdett.

Könyve a legelső Auschwitz-beszámolók egyike, amelyet a csak nem sokkal korábban átélt borzalmak és maga a nyers valóság tesz átütő erejűvé. Jelenlegi ismereteink szerint ez az egyetlen memoár, amelyet teljes egészében az auschwitzi haláltáborban írtak.

De Wind kötete először 1946-ban jelent meg, hogy aztán hosszú évekkel később, a tábor felszabadításának 75. évfordulójára, 2020-ban nemcsak hollandul, de számos más nyelven, így magyarul is napvilágot lásson. Az eredeti holland kiadás szószedettel, térképpel és a leszármazottak, valamint a fordító utószavával bővült. A kötetet a család archívumából származó képanyag illusztrálja.

Eddy de Wind (1916–1987) zsidó származású orvos és pszichiáter. Ő volt az utolsó, aki zsidóként orvosi diplomát kaphatott a hollandiai Leiden Egyetemen. A westerborki gyűjtőtáborban ismerte meg Friedelt, akit a táborban feleségül is vett. Mindkettejüket deportálták Auschwitzba. De Wind 1945 nyarán tért vissza Hollandiába, ahol újra találkozhatott szerelmével. A háború után elvégezte a pszichiáter szakot. Pszichoanalitikusként a súlyos háborús traumák kezelésére specializálódott. Már 1949-ben megjelenik a témában írt alapműve, a Szembenézés a halállal, amelyben először írja le a koncentrációstábor-szindrómát.




ISBN: 9789632939070
Terjedelem: 224 oldal
Méret: 125 × 200 mm
Kötés: tábla, védő
Ár: 3999 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 21.


Előrendelhető itt.

 




Vámos Miklós

Hetvenkedő


Nagyjából húsz éve írok limerickeket, és ezekben az ötsorosokban fejezem ki a lehető legrövidebben bánatom és örömöm, azaz önmagamat. Egyszer csak mi történt? Hetven lettem. Szóval, itt az ideje, hogy hetvenkedjem. Bocs a szóviccért, de tényleg.

Megkértem Szabó T. Anna költőt, hogy az általam kiválogatott ötsorosokból (ez a készlet negyven százaléka) jelölje meg azokat, amelyeket kihagyna. Ő ehelyett visszaimádkozni akart néhányat. Nem hagytam. Előszavából idézek, pirulva:

„Nagy kincs az ilyen, magas színvonalából soha nem engedő író, akit még életében megért és szeret a nagyközönség, akinek gyógyírként, ajándékba is megveszik és boldogan ajánlják a regényeit… Az új Vámos-könyv azért is nagy dobás, mert legjobb tudomásom szerint példátlan vállalkozás: nemcsak a magyar limerick történetében lesz fontos lépés, de az egész műfajba hoz új színt azzal, hogy önéletrajzi, mondhatni lírai limerickeket sorakoztat a klasszikus limerickek mellé, és egy teljes köteten át variálja és teszi izgalmassá a versformát.”




ISBN: 9789632939957
Terjedelem: 152 oldal
Méret: 120 × 190 mm
Kötés: tábla, védő
Ár: 4499 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 27.


Előrendelhető itt.

 




Bíró József

Akvarisztika kezdőknek


Egy szépen, szakszerűen beüzemelt, hozzáértően gondozott akvárium igazi ékszere a lakásnak. Minden akvarista megtapasztalja azonban, hogy a növényes akvarisztika bizony némi elméleti felkészültséget és rengeteg tapasztalatot kívánó hobbi. A magyar könyvpiac egyik nagy hiánya volt egy átfogó, naprakész, friss, gyakorlati szempontú, rendszerezett akvarisztikai kézikönyv, amely a kezdőt is átsegíti minden nehézségen, ugyanakkor a haladó akvaristának is hasznos információt tartalmazhat.

A szerző a Low Tech Akvakertész Közösség alapítója és vezetője, hazánk egyik legismertebb akvaristája, aki már eddig is rendszeresen és szívesen segített akvaristatársainak a krízisek kezelésében, az akváriumi növénygondozás alapvető biokémiai összefüggéseinek megismerésében és a gyakorlati fogások elsajátításában. Az Akvarisztika kezdőknek című, gazdagon illusztrált kézikönyv minden akvarista bibliája, amely az akvárium tervezésétől a megfelelő fajok kiválasztásán át egészen a növényes akváriumok napi üzemeltetési gyakorlatáig vezeti az olvasót. A könyv könnyen áttekinthető, rendszerezett tudást biztosít mindenkinek, aki úgy dönt, hogy ezzel a csodálatos hobbival szeretne foglalkozni.




ISBN: 9789632939421
Terjedelem: 224 oldal
Méret: 168 × 238 mm
Kötés: tábla (védő nélkül)
Ár: 4299 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2020. 01. 30.


Előrendelhető itt.

 

Kövessen
bennünket:






 

PR és marketing menedzser
Szpisják Blanka
Telefon: (+36/1) 235-5038
Mobil: (+36 30) 7317547
E-mail: szpisjak.blanka@lira.hu

Kereskedelmi képviselet

Telefon: (+36/1)323-3981,
(+36/1)235-5032
E-mail: kiadok@lira.hu

Marketing asszisztens
Farkas Alexandra
E-mail: farkas.alexandra@lira.hu


Vásárlás
Egyéni vásárlóknak
www.lira.hu


 
Kereskedelmi partnereknek
Líra Könyv-nagykereskedés

Ezt a hírlevelet azért kapja, mert Ön a Líra Könyv Zrt. központi adatbázisában szerepel. Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelünkről, azt itt teheti meg.

Kiadó: Az Athenaeum Kiadó igazgatója
1086 Budapest, Dankó u. 4-8.
Tel: (+36/1) 235-5020
Web: www.athenaeum.hu