Kedves Olvasónk!

A Könyvfesztiváli megmérettetésre nem kevesebb, mint 8 új címmel borzoljuk a kedélyeket. Nem titkoltan egyik leginkább várt történetünk egy rendhagyó és botrányosan szókimondó életrajzi munka, amely a világ jelenleg legnagyobb hatalmú vezetőjének karakterét elemzi behatóan. Végre megtudhatjuk, kicsoda Vlagyimir Putyin valójában. Folytatódik krimisorozatunk egy amerikai író ütős thrillerével, melyet egy svéd abszurd, A száz éves ember humorát idéző bestseller követ, majd a hónap első felét a rendkívül ígéretes, 40 országban megjelenő fiatal finn írónő Hófehér trilógiájának első kötetével zárjuk. Az 1770-es évekre visszaugorva megismerkedhetünk Mozart múzsájával egy romantikus, mindemellett az opera világát pontosan megjelenítő történelmi regényben, illetve megtudhatjuk, mit tartalmaz A szerelem kézikönyve. Kiderül továbbá, mit tegyünk és együnk, hogy 100 évig éljünk, végül erős váltásban Vérzivatar áztatja el Miami alvilágát egy valódi amerikai fenegyerek nagyregényében.

Csakúgy, mint mindig: jó olvasást!

Huszti Gergely
főszerkesztő

Korszerű tudomány

Owen Laukkanen

Profi munka

Viccnek indult, halálos csapda lett belőle. Négyen voltak. Az egyetemen ismerkedtek meg, egyszerre diplomáztak, együtt tervezgették a jövőt. Egy nap azon viccelődtek, hogy talán emberrablásból kéne megélniük. A terv hamar készen állt – gyors, hatékony, kis kockázattal jár és sok pénzt hoz. A sors a kezükre játszott, és a tökéletes bűntény két éven át működött. Tudták, csak egyetlenegyszer lehet hibázni, ha rossz alanyt választanak, mindennek vége.
Most két csoport van a nyomukban, mindkettőt jobb lett volna messze elkerülni. Kirk Stevens a sokat látott nyomozó és a dögös Carla Windermere FBI-ügynök éppen úgy őket üldözi, mint a rettegett bűnbanda. A hajsza Miamitól Detroitig tart, egyre hevesebbek az összecsapások, egyre több az áldozat, és csak abból lehet vérbeli profi, aki mindent egy lapra tesz fel.
Owen Laukkanen krimije valódi adrenalin-pumpa, az elmúlt évek 100 legjobb krimijének egyike a neves Kirkus Review szerint.

Hús-vér karakterek és kőkemény akció, csak ajánlani tudom. Lee Child

Hátborzongató. Jonathan Kellerman

Owen Laukkanen: Profi munka

Fordította: Mente Éva
ISBN 978 963 293 314 6
Terjedelem: 408 oldal
Méret: 105 x 170 mm
Kötés: füles, kartonált
Ára: 1990 Ft
Megjelenés: 2014.04.03.


Korszerű tudomány

Peter Stjernström

A világ legjobb könyve

Titus alkoholista. Mellesleg befutott író. Sikeres, de a siker nem izgatja, a díjak nem érdeklik, józanul még képes lenne jót írni, de ritkán józan. Unja az egészet. A jóképű és fiatal Eddie ellenben igazi irodalmi rocksztár. Szerelmes költeményeit zabálják a nők, már csak egy hajszál választja el attól, hogy ő legyen a messzi észak legkiemelkedőbb írója.
Titus és Eddie jól berúgnak. És ha már berúgtak, fogadást kötnek; egyikük megírja a világ legjobb könyvét, azt a könyvet, amiben minden benne van. Ami az összes sikerlistán első tud lenni, legyen az thriller, szakácskönyv, népszerű pszichológia, romantikus regény, stb. Így a világon mindenki az ő könyvét olvashatná. Az izgalmas fogadás véresen komoly fordulatot vesz, ahogy a két író újabb és újabb trükköket vet be, hogy övé legyen a trófea. Ki ér célba előbb? Meg lehet írni a világ legjobb könyvét? És ha egyszer megírták, el lehet olvasni?
Peter Stjernström az abszurd humor és az önfeledt szórakoztatás nagymestere, Jonas Jonasson méltó utóda a svéd irodalomban. Miután otthagyta a számára kiüresedett és unalmas pénzvilágot, Stjernström 2003 óta főfoglalkozású író. Saját bevallása szerint azokhoz szól, akik szeretik a fordulatos sztorikat, és még tudnak mosolyogni. A világ legjobb könyve immár 8 országban siker.

Peter Stjernström: A világ legjobb könyve

Fordította: Markwarth Zsófia
ISBN 978 963 293 313 9
Terjedelem: 336 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: füles, kartonált
Ára: 3490 Ft
Megjelenés: 2014.04.10.


Korszerű tudomány

Salla Simukka

Vérvörös

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy lány, aki megtanult félni. A 17 esztendős Lumikki Andersson kivételesen zárkózott lány, aki szinte minden iskolai aktivitásból kihúzza magát. Egyik nap azonban a fotószakkör előhívójában bankjegyeket talál felaggatva a szárítóra. Mint hamarosan kiderül, Lumikki három osztálytársa tetemes mennyiségű véres bankjegy birtokába jutott, de ekkor még egyikük sem sejti, hogy egy nemzetközi drogkartell piszkos ügyeibe nyúltak. A baráti társaság egyik tagja kinyomozza, hogy apja, a közkedvelt rendőr is nyakig benne van az ügyben, és a fiatalok orosz és észt bűnözőkkel a nyomukban végül egy titokzatos kastélyban találnak menedéket, ahol a fura fedőnevű Jegesmedve vendégszeretetét élvezhetik, ki tudja meddig... Majd az évtized leghidegebb telén, mikor mindent beborít a kékesen csillogó friss hó, vércseppek lepik el az utcákat.
Salla Simukka az immár 40 országban kiadásra váró Hófehér-trilógia finn írónője. A trilógia hősnője Lumikki Andersson, akár Lisbeth Salander A tetovált lányból, céltudatos és titokzatos, vad, sérülékeny és magának való egyszerre. Simukka amellett, hogy ifjúsági könyvek szerzője, elismert fordító és forgatókönyvíró, egy fiataloknak szóló irodalmi folyóirat szerkesztője. 2013-ban elnyerte a legjobb finn ifjúsági regénynek járó neves Topelius-díjat.

A 40 országot letaroló finn sikersorozat, a Hófehér-trilógia első része.

Salla Simukka: Vérvörös

Fordította: Panka Zsóka
ISBN 978 963 293 278 1
Terjedelem: 240 oldal
Méret: 105 x 170 mm
Kötés: kartonált
Ára: 2490 Ft
Megjelenés: 2014.04.10.


Korszerű tudomány

Vivien Shotwell

Mozart múzsája

London az 1700-as évek végén. Egy fiatal lány titokban énekórákat vesz egy híres kasztrálttól. Miután felvértezte magát tudással, hátrahagyja a biztonságot jelentő otthont, hogy Velence és Nápoly színpadain versenyre keljen a kor legjobbjaival. Tizenhat évesen részegítő világba csöppen; nemesek és méregkeverők közé, ahol a hírnév és gazdagság együtt jár, de nagy árat kell fizetni érte. Anna a szerelmi csalódásba is hamar belekóstol.
Pár év múlva a zseniális szoprán híre eljut Bécsig, a császár udvarába. Itt találkozik az egykori csodagyerek Mozarttal, akiben intelligenciában és tehetségben is párjára lel. Minthogy a konvenciók és friss házasságaik mindkettőjüket kötik, nyíltan nem közeledhetnek egymás felé. Ahogy magánéletük fokozatosan megromlik, Anna és Mozart egyre inkább egymásban találják meg a fényt, az inspirációt, a boldogságot…de vajon meddig mehet el egy nő abban a világban, amelyet férfiak kottáznak?

A világ legnagyobb zeneszerzője és a fiatal szoprán története időtlen, felkavaró és megható egyszerre, akár Mozart zenéje.

Vivien Shotwell: Mozart múzsája

Fordította: Kovács Krisztina
ISBN 978 963 293 316 0
Terjedelem: 336 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: füles, kartonált
Ára: 2990 Ft
Megjelenés: 2014.04.16.


Korszerű tudomány

Dr. David B. Agus

A hosszú élet receptje

Nemcsak a betegeknek, de a ma még tökéletes egészségnek örvendőknek is fontos, hogy jól éljenek. Hogy mi is a hosszú és tartalmas élet képlete, arra keresi a választ ez a könyv.
Vajon az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás és mértékletesség az élvezetek terén szükséges és elégséges feltételei annak, hogy sokáig és jól éljünk, vagy tényleg „a fejben dől el minden”? Dr. Agus szerint a megoldás a napi szokások helyes kialakításában rejlik. Akinek nincs ideje végigböngészni előző A betegségek kora lejárt című bestsellerét, az most megtudhatja a titkot ebből a kis könyvből, sőt, még többet is.
Szükség van influenza elleni oltásra? Mindenkinek jót tesz a diéta? Melyek az aszpirin áldásos vagy éppen átkos mellékhatásai? Dr. Agus közérthető magyarázattal szolgál a legkülönfélébb hétköznapinak tűnő, ám annál fontosabb kérdéseinkre, miközben mindenki számára könnyen elérhető életmód változtatásokat ajánl a tudomány legújabb kutatásaira alapozva.

Útmutató egy hosszú és tartalmas élethez.

Dr. David B. Agus: A hosszú élet receptje

Fordította: Sóskuthy György
ISBN 978 963 293 312 2
Terjedelem: 208 oldal
Méret: 124 x 183 mm
Kötés: tábla, védő
Ára: 1990 Ft
Megjelenés: 2014.04.16.


Korszerű tudomány

Cecelia Ahern

A szerelem kézikönyve

Mit tennél, ha a sors őrangyalnak rendelt volna valaki mellé? Mit tennél, ha két hét alatt kellene bebizonyítanod neki, hogy az élet szép? Megtanítani a szerelemre – és az élet szeretetére.
Adam Basil és Christine Rose a sors kegye által különös helyzetben találkoznak, és ez a találkozás mindkettőjük életét örökre megváltoztatja. Adam éppen egy dublini híd pereméről készül a mélybe ugrani, mikor a lány arra téved. Christine megpróbálja lebeszélni az öngyilkosságról, végső elkeseredésében alkut köt vele; a férfi 35. születésnapja előtt a lány bebizonyítja, hogy az élet szép és élni érdemes. A romantikus, sokszor torokszorító és fergetegesen humoros regény Cecelia Ahern eddigi legjobbja, valódi életigenlő könyv.

Hinni kell a szeretet megváltó erejében!

Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

Fordította: Babits Péter
ISBN 978 963 293 315 3
Terjedelem: 320 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: kartonált, füles
Ára: 3490 Ft
Megjelenés: 2014.04.16.


Cecelia Ahern

Bennem élsz

Justin Hitchcock, a sármos művészettörténész még nem jutott túl a válása okozta depresszión. Éppen az ír fővárosban tart előadást, amikor rábeszélik, hogy vegyen részt egy véradáson. Justin nem is sejti, hogy ezzel két ember életét is örökre megváltoztatja…
Joyce Conway, a csinos harmincas nő, aki előtt fényes jövő áll, egy szörnyű baleset során sokkot kap, életét csupán vérátömlesztéssel menthetik meg. Mikor magához tér, furcsa érzések kerítik hatalmukba; mintha valaki más életét kezdené élni. Egy számára ismeretlen férfi érzései férkőznek a szívéhez. De vajon a nyomára bukkanhat valaha az idegennek, akinek az életét köszönheti, és aki rejtélyes módon üzen neki az álmaiban? És ha már megtalálta, lehet köztük több, mint életre szóló barátság?

Hinni kell a csodákban!

Cecelia Ahern: Bennem élsz

ISBN 978 963 293 285 9
Terjedelem: 392 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: kartonált, füles
Ára: 3490 Ft
Megjelenés: 2014.04.16.


Korszerű tudomány

Tom Wolfe

Vérzivatar

Miami. Kemény hely. Egy kubai polgármester. Egy fekete rendőrkapitány, egy bevállalós riporter és a Miami Herald félénk újságírója, egy szexmániás fehér pszichiáter és az ő szépséges latin nővérkéje, egy pornó-függő milliárdos, és persze a „gyűjtők”, akik percek alatt képesek pár milliót elverni kortárs képzőművészetre. Fekete dílerek, kubai zsaruk, orosz szexturisták és amcsi előkelőségek. Felpörgetve, összerázva, és az utolsó cseppig ránk öntve: ez Tom Wolfe új regénye.

Az új Amerika nagyregénye.

Tom Wolfe: Vérzivatar

ISBN 978 963 293 285 9
Terjedelem: 728 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: kartonált, füles
Ára: 3990 Ft
Megjelenés: 2014.04.22.


Korszerű tudomány

Sztaniszlav Belkovszkij

Putyin - az ember, aki nem létezett

Sztanyiszlav Belkovszkij hazájának egyik legismertebb politikai elemzője, aki az elmúlt években számos magasrangú politikus tanácsadója volt. Könyve, az érintett kényes témák, kritikus hangvétele és vitatható álláspontja miatt ez idő szerint nem jelenhet meg Oroszországban, míg a világ számos más pontján a magyar kiadással egyidőben kerül az olvasókhoz. A legtöbb Putyin életrajzzal ellentétben, Belkovszkij nem kizárólag Putyint, a politikust, de a megkövült álarc mögött megbújó magánembert is megmutatja, aki nélkül a szerző szerint nem érthetjük meg Oroszország jelenét.

Sztaniszlav Belkovszkij: Putyin -az ember, aki nem létezett

ISBN 978 963 293 318 4
Terjedelem: 384 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: kartonált, füles
Ára: 3490 Ft
Megjelenés: 2014.04.22.


Fontos információk

Kövessen
bennünket:
 

Sajtókapcsolat
Weszely Balázs
Telefon: (+36/1)235-5038
E-mail: weszely.balazs@lira.hu


Kereskedelmi képviselő
János Rozália
Telefon: (+36/1)235-5034
E-mail: janos.lia@lira.hu

Vásárlás
Egyéni vásárlóknak
www.lira.hu


 
Kereskedelmi partnereknek
Líra Könyv-nagykereskedés

Ezt a hírlevelet azért kapja, mert Ön a Líra Könyv Zrt. központi adatbázisában szerepel. Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelünkről, azt itt teheti meg.

Kiadó: Az Athenaeum Kiadó igazgatója
1086 Budapest, Dankó u. 4-8.
Tel: (+36/1) 235-5020
Web: www.athenaeum.hu