Visegrádi Négyek Irodalmi Verseny – Narraton V4 Tournee
KERESSÜK MAGYARORSZÁG KÉT LEGJOBB ELBESZÉLÉSÉT!


A „Kłodzko 2016“ Kulturális Intézet a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával novellapályázatot hirdet. A pályázat magyarországi partnere a MAGVETŐ KIADÓ.

A verseny mottója: Idegen a városomban
Beküldési határidő: 2013. március 15.

Az új naptári év folyamán a „Kłodzko 2016“ Kulturális Intézet egyik programjaként fontos kulturális eseményt szervez. Projektünk azon irodalomkedvelőkre összpontosít, akiknek az érdeklődése nem csak a kötelező olvasmányokra korlátozódik, hanem akik alkotó módon szeretnék elmélyíteni tudásukat az irodalom- és a történelem területén.
A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően indítjuk el a Narraton V4 Tournee név alatt futó projektet, melyet a négy visegrádi térség országának konkrét városáról szóló legjobb elbeszélés versenye nyit meg. A városok a következők: Magyarország (Budapest), Lengyelország (Kłodzko), Csehország (Brno) és Szlovákia (Bratislava).

A verseny eredeti mottója: Idegen a városomban. A novella nem lehet hosszabb 3 szabványoldalnál (1800 leütés/oldal) és *.doc, *.docx, *.rtf, *.odt vagy *.txt formátumban kell lennie. A szövegeket 2013. január 9-étől március 15-ig lehet beküldeni a narratonv4@gmail.com címre.
Természetesen a nyertest díjazzuk (a verseny részletes részvételi szabályai a www.narratontournee.eu oldalon találhatók). 2013 áprilisában a lengyelországi két legjobb elbeszélés szerzője meghívást kap a verseny befejezéseként Kłodzko-ban megrendezendő felolvasásra. Májusban hasonló eseményekre kerül sor partner országokban is, ahol a helyi „elbeszélők“ saját elbeszéléseiket mutatják be.


Mi az a Narraton?

Egy olyan hordozható művészi formát szeretnénk létrehozni, mely támogatja a helyi- és a nemzetközi történetmesélést. Mindezt azért tesszük, hogy az adott, figyelemre méltó helyről szóló történetet más országok és városok emberei is megismerhessék. A Narraton egy olyan projekt, melynek köszönhetően szeretnénk rátalálni a legérdekesebb és legeredetibb történetekre, a valódikra és fiktívekre is, de elsősorban olyanokra, melyek egy konkrét városhoz kapcsolódnak.
Kłodzko-ban és hasonlóképpen minden a projektben résztvevő további városban közönségtalálkozót szervezünk az „elbeszélőknek“, melyek során bemutatjuk szövegeiket, és a többi partnerország szerzőinek szövegét.


Az elbeszélés multimediális központja

A Narraton V4 Tournee projekt megvalósítása folyamán a „Kłodzko 2016“ a nemzetközi párbeszéd bázisát hozza létre, a konkrét helyekkel, városokkal összekapcsolt irodalmi alkotás támogatása révén.
A legjobb szövegek (kettő minden országból) a www.narratontournee.eu oldalon jelennek majd meg. Így a multimediális tartalommal együtt létrejön a párbeszéd multimediális központja. Minden szöveget (négy nyelvi változatban) illusztráció, videó- és hanganyag kíséretében adunk közre – létrehozva egy olyan adatbázist, melyet a jövőben folyamatosan bővíteni szeretnénk.


„Kłodzko 2016“

A „Kłodzko 2016“ helyi kulturális intézmény, mely 2012 elején jött létre. Célja Kłodzko régiója kulturális ajánlatának bővítése, azzal, hogy Wrocław lesz 2016-ban Európa kulturális fővárosa. Ezzel „Kłodzko 2016“ az első, és eddig az egyetlen partnere az Impart 2016 fesztivál központjának – ez az intézmény felelős az Európa kulturális fővárosa program megvalósításáért.

A projekt weboldala: www.narratontournee.eu


Kłodzko 2016// www.klodzko2016.pl (projekt vezetője)
e-mail: biuro@klodzko2016.pl

line

Kövessen bennünket:

line

Sajtókapcsolat


Tegyi Timea
Magvető Kiadó

Tel: (+36-1) 235-5027
Mobil: (+36-30) 984-6796
Mobil: (+36-20) 382-2657
E-mail: tegyi.timea@lira.hu

line

Ezt a hírlevelet azért kapja, mert Ön a Líra Könyv Zrt. központi adatbázisában szerepel. Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelünkről, azt itt teheti meg.

Kiadó: A Magvető Kiadó igazgatója
Sajtókapcsolat: Tegyi Timea
1086 Budapest, Dankó u. 4-8.
Tel: (+36/1) 235-5020
Web: www.magveto.hu