Lemezbemutató sajtótájékoztató


Magyarország legnagyobb múltú zeneműkiadója, a Rózsavölgyi és Társa szeretettel meghívja két frissen megjelent lemez, és egy új, slágertörténeti blog minikoncerttel egybekötött sajtóbemutatójára.


Időpont: 2013. január 14, hétfő 16 óra
Helyszín: Rózsavölgyi Szalon
(1052 Budapest, Szervita tér 5.)


Résztvevők:
Samu-Pandzarisz Diána (énekes) és Mester Sándor (gitárművész, producer), a Dina együttes tagjai, valamint László Ferenc (történész, kritikus), a január 14-én induló, slagermagyarazo.blog.hu írója és Várhelyi Márton, a Rózsavölgyinél megjelenő sláger-lemezek szerkesztője.

A sajtóbemutatót vezeti Fazekas Gergely, a Rózsavölgyi és Társa Kiadó főszerkesztője.

line

Dina: Durme, durme


A Dina együttes Durme, durme című lemeze, amely szefárd, jiddis és héber dalokat tartalmaz, 2013 jelentős világzenei durranása lehet, amennyiben ezen mutatkozik be a varázslatos hangú Samu-Pandzarisz Diána, akinek neve egyelőre talán ismeretlenül cseng a nagyközönség számára. A jövő hangja ő, aki a zenei múlt mélységes mély kútjából merít első lemezén, olyan muzsikusok társaságában, mint a lemezt producerként is jegyző klasszikus gitáros, Mester Sándor MS3, napjaink talán legfoglalkoztatottabb népi fúvós játékosa, Szokolay Dongó Balázs és a világzenei és jazz-körökben egyaránt méltán elismert ütőhangszeres, Dés András.

A sajtóbemutatón gitár-ének duóban részletek hangzanak el a lemez anyagából.

A lemezbemutató koncertre január 17-én, 19:30 órai kezdettel kerül sor a Bálint Házban (1065 Budapest, Révay utca 16.); a sajtó képviselői előzetes regisztrációt követően tiszteletjegyet kaphatnak a koncertre.


A Jiddische Mame című dal Samu-Pandzarisz Diána előadásában.
A videó megtekintéséhez kattintson ide!

Werk-film a Durme, durme című lemez készítéséről.
A videó megtekintéséhez kattintson ide!


A lemez megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


line

Megáll az idő – A legnagyobb magyar slágerek a XX. századból (1920–1960)


Négy, sorsfordulókban gazdag évtized mindennapjainak lenyomata huszonnégy slágerben: Seress, Eisemann, Zerkovitz és mások dalai olyan művészek eredeti előadásában, mint Hollósi Ilona, Karády Katalin, Kalmár Pál vagy Bilicsi Tivadar. Horthy-korszak, világháború, kommunista hatalomátvétel, 1956 – e turbulens évek hátterében az emberek szerettek, örültek, sóvárogtak, csalódtak, együtt voltak egy kis édes félhomályban, éjjel az omnibusz tetején vagy a vén budai hársfák alatt, s kergették a szerelmi beteljesülés mindent átható élményét, a pillanatot, amelyben megáll az idő.


line

Sajtókapcsolat

Tegyi Timea
Telefon: (+36/1) 235-5027
Mobil: (+36/30) 984-6796
Mobil: (+36/20) 382-2657
E-mail: tegyi.timea@lira.hu
www.rozsavolgyi.hu

line

Ezt a hírlevelet azért kapja, mert Ön a Líra Könyv Zrt. központi adatbázisában szerepel. Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelünkről, azt itt teheti meg.

line