Magvető meghívó

Kávé és kritika a Trafó Kávézóban!
Apaszonáta – ImPulzus 13.


Kritikai beszélgetés György Péter: Apám helyett című könyvéről

A könyvről részletesen itt olvashat.

György Péterről itt olvashat.

Időpont:
2011. április 8. (péntek) 17:00

Helyszín:
Trafó Kávézó (1094 Budapest, Liliom u. 41.)

A belépés ingyenes.


line

A József Attila Kör kritikai sorozatának tizenharmadik estjén négy fiatal kritikus – Csobánka Zsuzsa, Gaborják Ádám, Szegő János és Turi Tímea – az elmúlt hónapok, évek egyik legfontosabb könyvéről, György Péter Apám helyett című művéről diskurál. Gyászmunka, aparegény, traumatörténet, emlékezetkultúra, a huszadik századi Magyarország közös nevezői és nehezen megnevezhető közösségei. Havonta egyszer, az ingyenes ImPulzus esten minden néző a vendégünk egy csésze kávéra, némi édesre-sósra, és persze irodalmi eszmecserére.

Az esemény támogatója: MASZRE .

line
A József Attila Kör (JAK) a fiatal kortárs magyar irodalom több, mint húsz éve működő szervezete, melynek elsődleges célja a pályakezdő irodalmárok indulásának segítése, a legújabb kortárs magyar irodalom kutatása, eredményeinek bemutatása és eljuttatása a közönséghez felolvasó- és vitaestek, konferenciák és rendhagyó középiskolai irodalomórák szervezésével, valamint a JAK-füzetek és a Világirodalmi Sorozat kiadásával. A JAK emellett számos hazai és nemzetközi programsorozat, ösztöndíjprogram és fesztivál aktív résztvevője, a fiatal irodalmárok egyik legfontosabb hazai érdekképviseleti szerve.

Csobánka Zsuzsa (1983) Író, kritikus, tanár.
Az ELTE magyar-esztétika, a SZFE drámapedagógia szakán végzett, jelenleg PhD-s hallgató az ELTE-n, a kortárs irodalom tanítása témában kutat. Bog című első verseskötete 2009-ben jelent meg. Versei, novellái, kritikái többek között a Jelenkor, Élet és Irodalom, Holmi, Kalligram, Alföld, Új Forrás, Prae hasábjain jelennek meg. 2010-ben Móricz-ösztöndíjat kapott.

Gaborják Ádám (1983) Kritikus, szerkesztő.
Az SZTE BTK Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszékének doktorandusza. Kutatási területe a testképek irodalmi ábrázolásai és a populáris kultúra médiumai. A Pluralica szerkesztője, valamint a szegedi Vitamin-estek főszervezője. Írásai a Kalligram, a Tiszatáj, a Műút, az Élet és Irodalom, az Új Forrás c. folyóiratokban jelentek meg. Imádja Banksyt, a South Parkot, kedvence a friss méz, s más finom falatok.

Szegő János (1982) szerkesztő, kritikus.
A PPKE BTK esztétika-magyar szakán végzett. A Litera.hu irodalmi portál szerkesztője. Írásai rendszeresen jelennek meg az Alföld, a Beszélő, az Élet és Irodalom, a Holmi, a Litera.hu, a Magyar Narancs, a Műút, a Revizor Online valódi és virtuális hasábjain. Kritikaeszménye az előnyszabály, kedvenc játékeleme a les. A József Attila Kör elnökségi tagja.

Turi Tímea (1984) író, kritikus.
Író, kritikus, újságíró. Az SZTE-BTK PhD-hallgatója. Újságírás és irodalom kapcsolatával foglalkozik elméletben és gyakorlatban. Írásai (novellái, kritikái, tanulmányai) többek között a Tiszatájban, a Literán, a Műútban, a Kalligramban, a Jelenkorban és a Forrásban jelennek meg.


line

Kövessen bennünket:

line

Sajtókapcsolat

Tegyi Timea
Telefon: (+36/1) 235-5027
Mobil: (+36/30) 984-6796
Mobil: (+36/20) 382-2657
E-mail: tegyi.timea@lira.hu

line

Ezt a hírlevelet azért kapja, mert Ön a Líra Könyv Zrt. központi adatbázisában szerepel. Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelünkről, azt itt teheti meg.

Kiadó: A Magvető Kiadó igazgatója
Sajtókapcsolat: Tegyi Timea
1086 Budapest, Dankó u. 4-8.
Tel: (+36/1) 235-5020
Web: www.magveto.hu