Láss csodát! – AEGON-matiné a Szépművészeti Múzeumban március 19-én 11-től 12 óráig

Résztvevők:

Szabó T. Anna – költő
Herczku Ágnes – énekes
M. Tóth Géza – animációs filmrendező
Lukács Miklós – cimbalomművész


Kitűnő művészek összjátéka 6-10 éves gyereknek és szüleiknek, hogy együtt találják meg a ritmust zenében, versben, filmben, képeken – és az életben.


Sorozatszerkesztő: Eszéki Erzsébet


Csodát látni érdemes!

Az AEGON Magyarország új, családi sorozatában különleges összjátékra törekszünk: többféle művészeti ágból keresünk olyan alkotó- és előadóművészeket, akik át tudják adni az olvasás, a képnézegetés vagy a zenehallgatás örömét. Minden történet, mese, vers, zenei improvizáció egy-egy témához kapcsolódik, illetve a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből az adott témához választott – a matiné során a kivetítőn is látható – műtárgyhoz.

Azt szeretnénk, ha a gyerekek és szüleik is érzékelnék: másmilyen, olykor meghökkentően új érzelmeket, gondolatokat ébreszthet például egy mese, vers, ha azt továbbszövi egy remek zenész a saját “nyelvén”, zenei improvizációval – vagy éppen fordítva, illetve ha a témához választott képek világát egy-egy irodalmi mű és zene egészíti ki.

A Szépművészeti Múzeumban a szombati Családi Kerengő 10-től 13 óráig tart. A gyerekek és szüleik 10-től ismerkedhetnek a múzeumban a választott műtárgyakkal, majd 11-kor kezdődik a Láss csodát! – AEGON-matiné sokszínű, a témát többféle műfaj összefonódásával érzékeltető műsora. Ezt követően, 12-től 13 óráig a családok – a témához kapcsolódóan – közösen alkothatnak a múzeumi foglalkozáson.

line

Életrajzok

Szabó T. Anna
M. Tóth Géza
Herczku Ágnes
Lukács Miklós

Eszéki Erzsébet életrajza megtalálható itt.

Kiemelt médiapartnerek:
Fidelio, Élet és Irodalom, Meseutca, Pesti Műsor, Papiruszportál

További információ:
Eszéki Erzsébet sorozatszerkesztő: aegondij@aegon.hu

www.lasscsodat.aegon.hu


line

Kövessen bennünket:

line

Sajtókapcsolat


Tegyi Timea
Magvető Kiadó

Tel: (+36-1) 235-5027
Mobil: (+36-30) 984-6796
Mobil: (+36-20) 382-2657
E-mail: tegyi.timea@lira.hu

line

Ezt a hírlevelet azért kapja, mert Ön a Líra Könyv Zrt. központi adatbázisában szerepel. Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelünkről, azt itt teheti meg.

Kiadó: A Magvető Kiadó igazgatója
Sajtókapcsolat: Tegyi Timea
1086 Budapest, Dankó u. 4-8.
Tel: (+36/1) 235-5020
Web: www.magveto.hu