Magvető Kiadó

Velünk folyó irodalom – Térey János és Cserna-Szabó András a Negyed6Negyed7 Fesztiválon

Térey János és Cserna-Szabó András is fellép azon fesztiválon, amelyen civilek fogtak össze a Marom Budapest Egyesület szervezésében, hogy felhívják a figyelmet a VI. és VII. kerületben található régi zsidó negyed sorsára, jövőjére. A majd húsz helyszínt (szórakozóhelyek, kávézók, teázók, galériák, kiállítóterek, könyves műhelyek stb.) felölelő fesztivál Magyarország egyetlen téli kulturális fesztiválja.

A Negyed6Negyed7 Fesztiválról:

A fesztivált tavaly szervezte meg először a Marom Budapest Egyesület Hanuka napjai alatt.
A régi pesti zsidó negyed téli kulturális eseménye a negyed sorsára, az összefogásra, az egymásra figyelésre hívja fel a figyelmet.
Az idén december első hetében ismét kigyulladnak a fények a VI. és VII. kerületben, hogy bevilágítsák az utcákat, épületeket, hogy bepillantást engedjenek a negyed kulturális életébe, történetébe, hagyományaiba.
Több szórakozóhely, étterem, kiállítótér, kulturális központ fogott össze, hogy 8 napon át különböző koncertekkel, kiállításokkal, felolvasással, filmfesztivállal hívja fel a figyelmet nemcsak a régi pesti zsidó negyed, hanem a városi lét értékeire, lehetőségeire.

Időpont: 2010. december 1-8.
Helyszín: Régi pesti zsidó negyed

A Negyed6Negyed7 Fesztiválról további információk a negyed6negyed7.hu, illetve a facebook.com/Negyed6Negyed7Fesztival oldalakon.


line

21. századi felolvasóest 9 órán keresztül – Térey János: Protokoll

Térey János Protokoll című verses regényében egy minisztériumi köztisztviselő életén keresztül láttatja velünk a 2000-es évek Magyarországát.
A kötetről bővebben itt olvashat:

A verses regényt a TÁP színház, a HoppArt és a KOMA színészei olvassák fel, majd a szerzővel Dunajcsik Mátyás beszélget. A felolvasásfolyamot élőben követhetjük a Negyed6Negyed7, illetve a Magvető Kiadó honlapján.

Időpont: december 3-án délelőtt 11 órától este 8 óráig
Helyszín: Klauzál13 Könyvesbolt és Kortárs Galéria (Budapest VII., Klauzál tér 13.)


line

Egy felolvasás négy helyszínen – ballagva olvasva…

Cserna-Szabó András, aki a Király utca számos kávézójában, kulturális terében ismert vendég, arra vállalkozott, hogy a neki különösen kedves vagy fontos helyek közül kiválaszt négyet, és azokról ír egy-egy karcolatot, tárcát, kisnovellát. A szövegeket Róbert Gábor olvassa fel.

Az előadás az újonnan nyíló Ankerban (19.00) kezdődik, majd következik a Mozaik Teaház (19.45), aztán a Tűzraktér (20.15), hogy az utolsó pohár forralt bort – legalábbis a felolvasótúra keretében – már a Sirályban (20.45) mérhessük ki. A szerzőnek és a novelláknak minden egyes alkalommal közönséget kell szerezniük maguknak; valószínűleg minden hely közönsége másképp vesz majd részt ebben a kalandban… Természetesen a szerzőt el is kísérhetjük egyik helyszínről a másikra.


line

Kövessen bennünket:

line

Sajtókapcsolat

Tegyi Timea
Magvető Kiadó

Tel: (+36-1) 235-5027
Mobil: (+36-30) 984-6796
Mobil: (+36-20) 382-2657
E-mail: tegyi.timea@lira.hu

Czifrik Balázs
Marom Egyesület Budapest
Tel: +36 20 313 75 37
balazs@marom.hu

http://negyed6negyed7.com/
http://www.marom.hu/


line

Ezt a hírlevelet azért kapja, mert Ön a Líra Könyv Zrt. központi adatbázisában szerepel. Amennyiben le szeretne iratkozni hírlevelünkről, azt itt teheti meg.

Kiadó: A Magvető Kiadó igazgatója
Sajtókapcsolat: Tegyi Timea
1086 Budapest, Dankó u. 4-8.
Tel: (+36/1) 235-5020
Web: www.magveto.hu